Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

7 ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ- ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Τ.Ε.Ε. Κ-Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ν. ΛΑΡΙΣΑΣ































Η επεξεργασία των λαβάρων έγινε από την
μουτζούρα
και τον
Γιάννης Πέτρου
Ηλιοδώρου 12,
41222 Λάρισα,
τηλ.: 2410 539313
fax: 2410 539314
petrou@moutzoura.gr
www.moutzoura.gr

















Αυτά τα λάβαρα ανέβηκαν από το Τεχνικό Επιμελητήριο Κεντρ. & Δυτ. Θεσσαλίας και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων ν. Λάρισας στις 16/1/2009 στον πεζοδρομο της Παπαναστασίου( κατόπιν αδειας από τους 2 αρμόδιους Αντιδημάρχους του Δήμου Λαρισαίων) και αναφέρονταν στο θέμα της Πανηγυρικής Ετήσιας εκδήλωσης "Διαμόρφωση ελεύθερων Δημόσιων χώρων-Αρχιτεκτονική και Εικαστική Συνέργια".


Δεν ζητήσαμε παρά το αυτονόητο για την μεγάλη κληρονομιά που έχει "στα σπλάχνα της" η πόλη μας: το Αρχαίο Θέατρο :


ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΓΠΣ & ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ που από το 1986 δέσμευσε το ΟΤ, με μία σπουδαία οραματική απόφαση της Δημοτικής Αρχής του αείμνηστου Δημάρχου Λαμπρούλη.


Ζητήσαμε ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟ ΟΤ με ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ στο ύψος της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, και για τους ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ την ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ για κάποια χρόνια.


ΜΕ ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ;



  1. Με ανταλλαγή άμεση ή πώληση και χρήση του τιμήματος του ακινήτου του Δήμου στην Κεντρική Πλατεία

  2. Με απόδοση του τιμήματος από τα έσοδα από τα έργα που παραχωρήθηκαν σε ιδιώτες ( IMPERIAL, PARKING)

  3. Με δανεισμό

  4. Με έκτακτο ανταποδοτικό τέλος

  5. Με συνδυασμό των παραπάνω

Ζητήσαμε η Περιβάλλουσα περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου ( με το μικρό Β΄Αρχαίο Θέατρο) να χαρακτηρισθεί ( οπως από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε) ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, διότι, τελευταία στιγμή, με ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κου ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ ( ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ;;;) ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΝΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ.


Η μελέτη συνολικής Ανάπλασης, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2009.


Πέραν της ουσίας περί των θετικών επιχειρημάτων, δεν δημιουργεί προβλήματα αφού, από το νέο ΓΠΣ προτείνεται η χρήση της περιοχής να γίνει Γενική Κατοικία από Αμιγής.


Ακόμη, ΜΠΟΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ, αφού προβλέπεται από το ΕΣΠΑ ειδικό μέτρο για ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ. Και βέβαια, η Μεσογειακή Λάρισα μπορεί να διεκδικήσει και να ολοκληρώσει μέχρι το 2013 την Ανάπλαση αυτή, δίνοντας ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΞΙΑ & ΩΘΗΣΗ στην Πολιτιστική, Εμπορική, Τουριστική και εν γένει Οικονομική ζωή της Λάρισας και των πολιτών.


Δίνει την ευκαιρία, αφού ο νόμος το ορίζει, νωρίτερα από την 5ετία, να γίνει ΝΕΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ του ΓΠΣ, όπου μπορεί να ενταχθεί στο σχέδιο και η περιοχή του Αγ. Γεωργίου που τώρα απεντάχθηκε από περιοχή επέκτασης, με δεδομένο βέβαια, την ολοκλήρωση ενός κανονιστικού πλαισίου ειδικών όρων δόμησης λόγω της εδαφικής ιδιαιτερότητας της περιοχής αυτής.



ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ 2 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ, ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΤΟΛΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ κος ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ, ΜΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ & ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε.


ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ, ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" ΠΟΥ ΕΒΡΙΣΕ, ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΜΕ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε. ΚΕΝΤΡ. & ΔΥΤ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ κο ΝΤΙΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟ, ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΜΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ ΑΛΛΟΥΣ 3 "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ", ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ κου Ν. ΤΖΙΚΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε.

ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΙΘΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ,ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΤ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ, ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΤΟ ΠΡΟΣΑΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Τ.Ε.Ε. ΝΤΙΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟ, ΟΤΙ, ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ. ΝΤΡΟΠΗ!!!

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ & Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ, ΚΥΡΙΩΣ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΩΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ.


ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ- ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ κο ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ- Περιφ. Τμήμα Κεντρ. & Δυτ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Καλλιθέας 7 & Τζαβέλα – 412 22 Λάρισα
Τηλ. 2410 535615-257866 - fax: 2410 255718


Αρ.Πρωτ: 735

Λάρισα 27 Ιανουαρίου 2009


Προς :
Δήμαρχο Λαρισαίων
κ. Κώστα Τζανακούλη
Ενταύθα


Αξιότιμε κε Δήμαρχε,


Η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματός μας εκφράζει ομόφωνα, την έντονη δυσαρέσκειά της σχετικά με το πρωτοφανές γεγονός της αποκαθήλωσης των λαβάρων που είχαμε αναρτήσει στους στύλους φωτισμού κατά την ημέρα Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009, σχετικά με το θέμα της Πανηγυρικής Ετήσιας Εκδήλωσης μας.

Η προσωπική σας εντολή αφενός, ήταν αναντίστοιχη με τη διαδικασία αδειοδότησης που είχαμε από τον Δήμο (αίτηση με αρ.πρωτ. 353/13.01.09, 1η τηλεφωνική επικοινωνία του Αντιδημάρχου κ. Μπαρμπούτη με τον Πρόεδρο για διευκρινίσεις επί της αίτησης στις 14-01-09, 2η επικοινωνία του Προέδρου με τον Αντιδημάρχου κ. Μπαρμπούτη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε θετικά στην αίτησή μας, τηλεφωνική επικοινωνία του Αντιδημάρχου κ. Σαμουρέλη, ο οποίος επιβεβαίωσε και αυτός την άδεια για την ανάρτηση των λαβάρων) διαδικασία ίδια όπως μας έγινε γνωστό με άλλα πανώ (π.χ. της Νομαρχίας), αφετέρου αποτέλεσε μία αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική ενέργεια λογοκρισίας της ελεύθερης δημόσιας έκφρασης απόψεων του φορέα μας.

Επιπλέον δε, δικαίωσε την απαράδεκτη και αήθη επίθεση με ύβρεις, απειλές και προπηλακισμό ενός θιγόμενου πολίτη κατά του Προέδρου μας κ. Ντίνου Διαμάντου, στις 7μ.μ. την ημέρα της εκδήλωσης, παρουσία του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ν.Τζίκα, ο οποίος σημειωτέων και προς τιμήν του προστάτευσε τον Πρόεδρό μας.

Ζητούμε όπως, σε άμεσο χρόνο, να υπάρχει από την πλευρά σας αποκατάσταση του κύρους του Προέδρου και του φορέα μας, αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας και ελευθερίας, κάτι που η Λάρισα έχει ως παράδοση.

Οι σχέσεις και η συνεργασία μας πρέπει, για το καλό της πόλης, να συνεχίσει να είναι όχι απλά ομαλή αλλά αποδοτική, όπως μέχρι τώρα ήταν μέσα από συμφωνίες – διαφωνίες – σύνθεση απόψεων και κοινές δράσεις αλλά κύρια, μέσα από τον σεβασμό του ρόλου και του κύρους των θεσμών που εκπροσωπούμε.




Για την Διοικούσα Επιτροπή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



Ντ. Διαμάντος