Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ "16 ΣΤΕΛΕΧΩΝ" ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΕ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Είναι γεγονός ότι έως το 2004 βιώσαμε για μακρό χρονικό διάστημα μία Διοίκηση βυθισμένη στο τέλμα μίας αλαζονικής συμπεριφοράς της τότε εξουσίας, που ο πολίτης ένιωθε στο «πετσί» του σκληρό το χέρι της, ένα κράτος που βρισκόταν σε σφιχτό εναγκαλισμό με το κόμμα που τότε κυβερνούσε και μετέτρεψε την Διοίκηση σε κομματικό τσιφλίκι.
Οι πολίτες, σ’ εκείνη την Κυβέρνηση και σ’ εκείνο το κόμμα που καταπάτησε βασικές Δημο-κρατικές αρχές και κακοδιοίκησε τη χώρα για πολλά χρόνια, γύρισαν την πλάτη καταδικά-ζοντας πρόσωπα, πολιτικές και πρακτικές που θύμιζαν υποανάπτυκτη χώρα του τρίτου κόσμου.
Το όραμα που προέβαλλε η Νέα Δημοκρατία τον Μάρτιο του 2004 οι πολίτες το ενστερνίσθη-καν και το στήριξαν με ενθουσιασμό. Έδειξαν για αρκετά χρόνια τώρα εμπιστοσύνη στις επι-λογές της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και γι’ αυτό, παρά τα τραγικά γεγονότα του Αυγούστου του 2007, ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους περιμένοντας την νέα τετραετία η Κυβέρνηση να εφαρμόσει μία πιο δυναμική πολιτική, να θεμελιώσει ένα κράτος δικαιοσύνης όπου ο πολίτης θα ήταν προτεραιότητα για το κράτος και θα βοηθιούνταν αποτελεσματικότερα οι ασθενέ-στερες τάξεις.
Όμως η πραγματικότητα σήμερα δεν ανταποκρίνεται ούτε στα οράματα της ηγεσίας της Ν.Δ. ούτε στις προσδοκίες των πολιτών που τη στήριξαν.
Η μη σωστή διαχείριση σαν κακοδαιμονία συνεχίζει και σήμερα να υφέρπει στην πολιτική σκηνή, κάνοντας τους πολίτες να χάσουν την υπομονή τους, αλλά, και την ανοχή τους απέ-ναντι σε πρόσωπα και πρακτικές που θυμίζουν το χθες και όχι το αύριο.

Μπροστά στην πραγματικότητα αυτή, έχοντας στο μυαλό μας το καλό του τόπου μας και ασκώντας κριτική στο κόμμα που ήμασταν, ήμαστε και παραμένουμε ενεργά μέλη, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τη στάση μας και τις θέσεις μας απέναντι σε ζητήματα της πολιτικής που ως υπεύθυνους και ευαισθητοποιημένους πολίτες μας πληγώνουν.
Στη συνείδησή μας βαραίνει το γεγονός ότι διακηρύξαμε αρχές που δεν έγιναν πραγματικό-τητα. Απέναντι στο «εκσυγχρονιστικό όραμα» του κ. Σημίτη που απέτυχε η Ν.Δ. αντέταξε την «επανίδρυση του Κράτους». Κάθε πολίτης σήμερα γνωρίζει ότι αυτό πρέπει να γίνει. Στήριξε τις ελπίδες του και τις προσδοκίες του στη Ν.Δ. περιμένοντας με σταθερά βήματα να φέρει αυτό που ο τόπος χρειάζεται. Η υπόσχεση όμως αυτή έμεινε απλή διακήρυξη που κάποιοι προσπαθούν να ξεχάσουν και κάποιοι άλλοι την ειρωνεύονται.
Με ιδιαίτερη μάλιστα θρασύτητα «υπεύθυνοι» πολιτικοί παράγοντες παραβίασαν κάθε έννοια δικαίου, κάθε πολιτική δεοντολογία, κάθε αξία ηθικής υποθηκεύοντας κάθε θετική πρωτοβουλία που η Κυβέρνηση ανέλαβε στα χρόνια της διακυβέρνησής της και επισκιάζο-ντας κάθε επιτυχία που συνετελέσθη στο διάστημα αυτό.
Τα μέλη του κόμματος συνειδητά περιθωριοποιήθηκαν, ώστε να μην ακούγεται η φωνή των σκεπτόμενων πολιτών που δεν επιθυμούν, ούτε ανέχονται μία τέτοια εικόνα.
Η αδράνεια του κόμματος ,που μέσα σε συνθήκες Δημοκρατίας πρέπει να είναι «καλός αγω-γός» των μηνυμάτων της Κοινωνίας προς την Κυβέρνηση, έβλαψε όλο αυτό το διάστημα την πολιτική ηγεσία της Ν.Δ. Έπρεπε να είχε πάρει το μήνυμα πολύ νωρίτερα από τις Ευρωεκλο-γές. Αλλά, και η αδράνεια μετά τις εκλογές φαίνεται στα μάτια μας ανεξήγητη. Όσοι λειτουρ-γώντας καθησυχαστικά την ερμήνευσαν ως «Καλοκαιρινή αντίδραση» των πολιτών, ή πλα-νώνται ή ψεύδονται.

Μπροστά λοιπόν, σε μία πραγματικότητα που αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που αναδύθηκαν από το Παγκόσμιο ντόμινο της κρίσης, στεκόμαστε με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αυστηρή κριτική διάθεση και ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ από όλους.

Από τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Από τον Γραμματέα της ΚΕ του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Από όλα τα στελέχη της τοπικής Κοινωνίας, που θα συστρατευθούν σε μία «Ολική Επαναφορά στις συντεταγμένες των απαιτήσεων που αποδόθηκαν το 2004» από ολόκληρη την Κοινωνία και τους πολίτες, που ασχέτως αν δεν ψήφισαν τον Κώστα Καρα-μανλή πίστεψαν σε μία «πραγματική αλλαγή» και σε «άμεσες χωρίς υπαναχωρήσεις μεταρρυθμίσεις», δίνοντάς του την υπεροχή ως τον πλέον ικανό Κυβερνήτη για τη χώρα.

Τα περιθώρια πλέον είναι πολύ στενά, και την στενότητα δεν την καθορίζουν οι πολίτες που ούτως ή άλλως, ιδεολογικά, εντάσσονται σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς.
Την προσδιορίζουμε και εμείς, στελέχη της μεγάλης Παράταξης με δεδομένη την ένταξη μας διαχρονικά και με δεδομένη και κρινόμενη προσφορά στο κόμμα και στα κοινά γενικότερα. Διότι, εμείς, πρώτοι από όλους, δεν δίνουμε την ανοχή διατήρησης της εξουσίας για την εξουσία και για τις «καρέκλες» κάποιων προσώπων που προσέβαλλαν τον κό-σμο της παράταξης αλλά, και όλους τους πολίτες.



Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη για:

1. Επανασύνδεση της Κυβέρνησης με το κοινό αίσθημα των πολιτών
2. Εκκαθάριση του πολιτικού σκηνικού από πρόσωπα και συμπεριφορές που προσβάλλουν και απωθούν τους πολίτες
3. Πλήρη ενεργοποίηση της Κυβέρνησης και αφύπνησής της για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με ιδιαίτερη φροντίδα για τα χαμηλού εισοδήματος λαϊκά στρώματα.
4. Ενεργοποίηση και ουσιαστική λειτουργία του κόμματος της Ν.Δ.

Με στόχο να παραινέσουμε να ασχοληθούν επιτέλους με τα «κοινά» συμπολίτες καταξιω-μένοι Κοινωνικά και Επαγγελματικά, απορρίπτοντας τους «επαγγελματίες πολιτικούς» που ο «αριβισμός» και ο «προσωπικός εθισμός» τους οδηγεί απλά σε ενέργειες όχι προσφοράς αλλά, «προσωπικής πολιτικής επιβίωσης και επίπλευσης» είτε στην σημερινή τους θέση είτε σε επό-μενη που αναζητούν επιμόνως, λες και η χώρα «επτώχευσε από το είδος αυτό»,
με στόχο, μέσα από την Πολιτική Υπέρβαση και την Κοινωνική Απόδοση και Αναφορά να μην επιλέγεται κάθε φορά «το μέτριο και το διαβλητό» αλλά, «το καλύτερο και το διαυγές», τόσο σε πρόσωπα όσο και σε πολιτικές,

πρώτοι από όλους εμείς, θέτοντας ως προτεραιότητα την Ελλάδα και όλους τους πολίτες που στους χώρους μας και στην τοπική Κοινωνία εκπροσωπούμε,
δεν πρόκειται να ήμαστε «συνένοχοι σε επανάληψη μίας 20ετίας με περισσότερα αρνητικά από τα θετικά», από τον δικό μας χώρο αυτή τη φορά. Συνένοχοι σε αλα-ζονικές συμπεριφορές και πρακτικές των «δικών μας ανθρώπων» που η αναφορά τους είναι στο παρελθόν.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ, και ανοιχτές για συμμετοχή όλων, όσων εκφράζουν τις ίδιες αγωνίες.



Οι υπογράφοντες ( με αλφαβητική σειρά)

1. Αδάμ Δημήτριος, Επιχειρηματίας- υποψήφιος Πρόεδρος & μέλος ΔΣ Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου ν. Λάρισας
2. Βαρβαρούσης Ιωάννης, Γεωπόνος- Αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ Λάρισας & Υπεύθυνος Τομέα Αγροτικού ΝΟΔΕ Λάρισας
3. Βαρνάς Ιωάννης, Πολιτικός Μηχανικός- Πρόεδρος Αντιπροσωπείας Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/ τμ. Κεντρ. & Δυτ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
4. Γιαννακόπουλος Κων/νος, Γιατρός- ΓΓ ΔΕ Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου & Πρόεδρος Ιατρικού Συλλλόγου Λάρισας- Συντονιστής Κύκλου Πολιτικής δράσης Κοινωνικών υποθέσεων της ΝΟΔΕ Λάρισας
5. Γκάτσιος Γεώργιος, Έμπορος- πλειοψηφών Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τυρνάβου – ex officio μέλος ΝΟΔΕ Λάρισας
6. Διαμάντος Κων/νος, Πολιτικός Μηχανικός- Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/ τμ. Κεντρ. & Δυτ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
7. Καραγιάννης Χρήστος, Φαρμακοποιός- πρ. Δήμαρχος Ελασσόνας
8. Κατσιώτης Ευάγγελος, Φιλόλογος- Πρόεδρος ΕΛΜΕ ν. Λάρισας & Υπεύθυνος Τομέα Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων του Κύκλου Μορφωτικών υποθέσεων της ΝΟΔΕ Λάρισας
9. Κοκκινούλης Αθανάσιος, Αγρότης- Πρόεδρος Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λάρισας
10. Μέρας Μιχάλης, Γιατρός- Γεν. Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας & Υπεύθυνος Τομέα Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας του Κύκλου Πολιτικής Δράσης Κοινωνικών Υποθέσεων της ΝΟΔΕ Λάρισας
11. Μπουγάτσας Φώτιος, Ηλεκτρολόγος- μέλος ΚΕ Νέας Δημοκρατίας- μέλος Προεδρείου ΓΕΣΕΒΕ- μέλος ΔΣ Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου ν. Λάρισας - ex officio μέλος ΝΟΔΕ Λάρισας
12. Νταβέλης Αχιλλέας, Οδοντίατρος- Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας
13. Παπαευθυμίου Δημήτριος, Δικηγόρος- Υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης του Κύκλου Πολιτικής Δράσης Δημόσιας Διοίκησης της ΝΟΔΕ Λάρισας
14. Ράγγος Ιωάννης, Γεωπόνος- μέλος ΔΕ ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος – Υπεύθυνος Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων του κύκλου Πολιτικής Δράσης, Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΟΔΕ Λάρισας
15. Στραφιώτης Δημήτριος, Πολιτικός Μηχανικός- Πρόεδρος Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών (ΔΚΜ) Κεντρ. & Δυτ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
16. Τσούτσας Αστέριος, Ηλεκτρολόγος- μέλος ΚΕ Νέας Δημοκρατίας- Αντιπρόεδρος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (πρ. ΤΕΒΕ) ν. Λάρισας