Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Συνέντευξη στον «Κυριακάτικο Κήρυκα», την Κυριακή 18 Ιουλίου, ΚωνσταΝτίνου Διαμάντου

Συνέντευξη στον «Κυριακάτικο Κήρυκα», την Κυριακή 18 Ιουλίου
Γιάννης Παιδής




Κύριε Διαμάντο, πριν από λίγο καιρό ανακοινώσατε την πρόθεσή σας να ηγη-θείτε συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου στο δήμο Λαρισαίων. Εμμένετε σε αυτή σας την απόφαση και ποιοι ήταν οι κύριοι λόγοι που σας ο-δήγησαν σε αυτή;

Από την 23η Ιουνίου που κατέθεσα, δημόσια και επίσημα στην τοπική κοινω-νία, το ενδιαφέρον μου για την Δημαρχία της Λάρισας υπήρξε ένας καθημερι-νός διάλογος με τους πολίτες, με εμφαντικά και κυρίαρχα τα στοιχεία της θε-τικής ανταπόκρισης και της προτροπής να γίνει πράξη. Σημαντικό είναι και η υπερκομματική αποδοχής που έτυχε η πρόθεση μου αυτή.
«Ο κύβος ερρίφθη», λοιπόν, και αποτελεί πλέον μία πραγματικότητα η υπέρ-βαση του «πολιτικού Ρουβίκωνα» της Λάρισας, μέσα από ένα καθαρό, αδέσμευτο Αυτοδιοικητικό κίνημα. Και το ονομάζω έτσι γιατί, σε μία δύσκολη Εθνι-κή συγκυρία, με τον πολίτη να είναι καθημερινά «με την πλάτη στον τοίχο», οφείλουμε να δώσουμε στην νέα Αυτοδιοικητική οντότητα «νέα χαρακτηριστικά» επικοινωνίας και στήριξης του πολίτη. Ιδιαίτερα, της νεολαίας, που είναι δεκτική και πρωτοπόρα σε καινοτόμες ιδέες και πολιτικές, αλλά, και των ιδι-αίτερων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων που, σε κάθε περίοδο, πόσο μάλλον σήμερα, νιώθουν την περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό. Πιστεύω ότι, μία συνέχεια με καθαρά «προσωποπαγή» και «στεγνά» χαρακτηριστικά διαχείρισης- και αναφέρομαι, για να μην παρεξηγηθώ, και στους δύο επικεφαλείς της πλειο-ψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης- πρέπει να δώσει τη θέση της σε έ-να «Στρατηγικό όραμα» για τη Λάρισα της επόμενης 20ετίας, με εφαρμοσμένη πολιτική και, διάχυτη την προκύπτουσα ωφέλεια, με άμεσο τρόπο, σε όλους τους πολίτες. Χρειάζεται, πολύ απλά, μία πιο άμεση και ανθρώπινη παρουσία του Δήμου δίπλα στον πολίτη που σήμερα δοκιμάζεται σκληρά.

Με δεδομένο ότι προέρχεστε από ένα κόμμα του οποίου μάλιστα υπήρξατε και υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2009, όπως και ο νυν δήμαρχος Λαρισαίων, ο οποίος επίσης ανακοίνωσε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, δεν δημιουργεί πρόβλημα τόσο σε εσάς όσο και στο ίδιο σας το κόμμα;

Ανήκω σε ένα πολιτικό φορέα και φυσικά, είναι γνωστό σε όλους. Με την συμμετοχή μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, και μέσα από όσα επαγγέλλομαι, δεν αισθάνομαι ότι, είμαι σε δυσαρμονία με την νέα πολιτική θέση που εκφράζει ο Αντώνης Σαμαράς. Το νέο, με ότι «ωδίνες» και αν απαιτούνται, είναι ανάγκη να εκφρασθεί αλλά, και να εκφράσει την αγωνία και την αγανάκτηση των πολιτών. Κυρίαρχα όμως, πρέπει να εκφράσει την ελπί-δα των πολιτών για το αύριο.
Κατά συνέπεια, δεν μπορώ να αντιληφθώ να δημιουργείται κάποιο πρόβλημα σε μένα προσωπικά αλλά, και στον πολιτικό μου φορέα. Σέβομαι τον νυν Δήμαρχο, ο οποίος σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιεύματα δεν επισημοποίησε ακόμη την καταγεγραμμένη πρόθεσή του. Και νομίζω ότι, η πλούσια Αυτοδιοικητική του εμπειρία και τον ρόλο του στην ΚΕΔΚΕ, πρέπει να αξιοποιηθεί εκεί ,που πλέ-ον αρμόζει στον ίδιο αλλά, βοηθά και τον πολιτικό μας φορέα Η παράταξη αυτή, στηρίχθηκε και σε άλλες αυτοδιοικητικές εκφράσεις τα προηγούμενα χρόνια, με σημαντικά πρόσωπα, ώσπου να λάβει το 1998 την εμπιστοσύνη των πολιτών για μία 12ετή θητεία. Δεν πρέπει απλά να συνεχίσει. Πρέπει, να δώσει αυτό που η πόλη χρειάζεται και οι πολίτες απαιτούν: ένα καθαρό νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Και στο νέο αυτό ξεκίνημα, έχουν θέση και ρόλο διακριτό όλοι όσοι θελήσουν να προσφέρουν, βλέποντας το νέο ρεύμα της κοινωνίας και μη μένοντας προσκολλημένοι στο παλιό που φθίνει.


Τι θα κάνετε σε περίπτωση που η ΝΔ αποφασίσει να μην σας δώσει το χρίσμα;

Δεν πιστεύω ότι, η στήριξη του πολιτικού μου φορέα θα είναι μία απόφαση πολιτικής ανακολουθίας με την εκπεφρασμένη, μέχρι τώρα, νέα πολιτική της πρόταση αλλά, και με την ζέουσα κοινωνική πραγματικότητα της πόλης μας που ελπίζοντας στο καινούργιο θα απορρίψει το παλιό. Όταν κάποιος επαγ-γέλλεται την «στρατηγική της ελπίδας» που είναι συνυφασμένη με την «στρατηγική της νίκης», δεν είναι συμβατό να προκρίνει την «στρατηγική βέλτιστης διαχείρισης της ήττας».
Η απόφαση μου, συναπόφαση με πολλούς συμπολίτες, είναι ειλημένη, και δίνει «πολιτικό και κοινωνικό οξυγόνο» και στους πολιτικούς φορείς και στους πολίτες.


Αντιστρέφοντας τώρα την ερώτησή μου, πώς θα κινηθείτε σε περίπτωση που πάρετε χρίσμα ή στήριξη; Θα επιδιώξετε κάποια συνεργασία με το νυν δήμαρχο και τα στελέχη της παράταξής του;

Η στήριξη από κάθε πολιτικό φορέα, ιδιαίτερα από αυτόν που ανήκω, είναι αποδεκτή και επιθυμητή. Ήδη όμως, έχουμε εκφράσει και καταθέσει την από-φασή μας για μία αδέσμευτη Αυτοδιοικητική παρουσία. Φυσικά, όπως και από την πρώτη μου δήλωση είπα, επαναλαμβάνω ότι, όλα τα στελέχη της παράταξης της σημερινής δημοτικής αρχής μπορούν να έχουν διακριτό και σημαντικό ρόλο στο νέο ξεκίνημα. Θάλεγα ότι, πρέπει να το διακρίνουν και να το επιδιώ-ξουν αυτό, αν έχουν τη διάθεση για συνέχεια της σημαντικής προσωπικής συ-νεισφοράς που είχαν μέχρι σήμερα. Και φυσικά, με τον νυν Δήμαρχο θα επι-διώξω να έχω την καλύτερη δυνατή συνεργασία αξιοποιώντας έτσι την εμπειρία του, αλλά, και τιμώντας τον, όταν και όπως πρέπει.


Με δεδομένη την εμπειρία που αποκομίσατε από τη θητεία σαν πρόεδρος του τοπικού ΤΕΕ, τι καινούργιο κομίζεται στον πολύπαθο δήμο Λαρισαίων, που πλέον αποτελεί μια νέο ολότητα μετά τις συνενώσεις των όμορων δήμων.

«Ανοικτός Δήμος», που σημαίνει απλά, διαρκή συνεργασία με την ολότητα των Επιστημονικών, Παραγωγικών φορέων και άλλων ΜΚΟ αλλά, και όλων των πολιτών και, αποτελεσματική λειτουργία των επιπέδων Σχεδιασμού- Πληροφόρησης- Διαβούλευσης- Απόφασης- Υλοποίησης της Δημοτικής πολιτικής.

«Μάχη με την καθημερινότητα», που σημαίνει απλά, τα αυτονόητα στην παροχή ποιοτικών και φθηνών υπηρεσιών, στήριξη της οικονομικής θέσης των πολιτών και της δυνατότητας απασχόλησης μέσα από νέες καινοτόμες δημοτικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

«Αξιοπρεπή διαβίωση», που σημαίνει απλά, το Περιβάλλον και η ποιό-τητα ζωής στην «Πρώτη γραμμή» του καθημερινού ενδιαφέροντός μας. Από την ανατροπή της όψης της πόλης μέχρι την ριζοσπαστική αλλαγή της κινητικότη-τάς μας, με μία ανθρώπινη και κοινωνικά επιτρεπτή για όλους αστική προσβα-σιμότητα. Με τους 9 Περιβαλλοντικούς δείκτες που οι ευρωπαϊκές πόλεις έβα-λαν στο Ταλίν, να μετρηθούν για τη Λάρισα του σήμερα και, να ανατραπούν σε ένα «έτος-στόχο» που με σαφές χρονοδιάγραμμα θα θέσουμε, καθιστώντας την πόλη μας, ‘πράσινη πόλη ευρωπαϊκής αναφοράς».Και όλα αυτά, με μετρημένη και την οικονομική απόδοση και ελάφρυνση της τσέπης των πολιτών.

«Δυναμική οντότητα» η κάθε χωρική ενότητα του νέου Δήμου. Τόσο στον αστικό όσο και στον περιαστικό της ιστό. Με προστασία και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε ενότητας, με απαραίτητα και άμεσα λυμένες τις βασικές υποδομές διαβίωσης ώστε, ιδιαίτερα στις δημοτικές κοινότητες να σταματήσει η αστυφιλία και να γίνει βιώσιμη και ελκυστική η παραμονή του πληθυσμού, ενώ στις συνοικίες τα καθημερινά προβλήματα να εκμηδενι-σθούν. Με δημοτική ενίσχυση και συνεργασία των παραγωγικών δομών με στόχο τα προϊόντα τους να καταστήσουν αφενός τις παραγωγικές δομές σίγουρα απο-δοτικές, αφετέρου τον Δήμο Λάρισας αυτάρκη.

Ποιες είναι οι βασικές σας προτάσεις για μια σειρά θεμάτων όπως το περιβάλλον, το κυκλοφοριακό, η δόμηση, ο πολεοδομικός σχεδιασμό κ.λπ.;

Επιγραμματικά θα αναφέρω ότι:

1. Για τον πολεοδομικό σχεδιασμό, θα προχωρήσουμε άμεσα σε 4 βασικές ενέργειες:

Τροποποίηση του ΓΠΣ της Λάρισας σε ζητήματα που αστόχησε από τον σχεδιασμό και ήδη, ανέκυψαν πλείστα όσα πολεοδομικά και κοινωνικά ζητήματα ( Τερψιθέα, Φιλιππούπολη, Αγ. Γεώργιος, Τούμπα)
Προώθηση των μελετών ανάπλασης που από το ΓΠΣ προβλέπονται για περιοχές ( Ν. Σμύρνη, Χαραυγή-Σιδηροδρομικός Σταθμός) και επικαιροποίηση της μελέτης για την περιβάλλουσα περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου.
Έλεγχο συναρμογής και βέλτιστης υλοποίησης των Πολεοδομικών εργαλείων που στο νέο Δήμο Λάρισας υφίστανται ( ΓΠΣ Λάρισας- ΓΠΣ πρ. Δ. Γιάννουλης- ΣΧΟΟΑΠ πρ. Δ. Δήμου Κοιλάδας)
Ίδρυση «Ινστιτούτου Πολεοδομικού & Χωροταξικού Σχεδιασμού» για το Δήμο Λάρισας, με τη συνέργια όλων των συναρμόδιων φορέων της πόλης, και ό-χι μόνο. Έτσι, η χάραξη και η εφαρμογή μίας συγκροτημένης Πολεοδομικής Πο-λιτικής θα ανταποκρίνεται στη δυναμική της πόλης αλλά, και των νέων Ευρω-παϊκών ρευμάτων, θα αναπροσαρμόζεται δυναμικά αλλά, και θα υλοποιείται με συγκεκριμένο τρόπο και έλεγχο.

2. Για το Κυκλοφοριακό, θα προχωρήσουμε άμεσα σε 5 βασικές ενέργειες :

Επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης, που θα συμπεριλαμβάνει ΟΛΟ τον νέο Δήμο Λάρισας.
Αποθάρρυνση χρήσης ΙΧΕ στο κέντρο (με διάφορα κίνητρα και αντικί-νητρα) και ευέλικτα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πυκνό και ασφαλές Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων (κέντρου και συνοικιών)
Άμεσα μέτρα υποδομών και ελέγχου για την βελτίωση της προσβασιμότη-τας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων πληθυσμού της πόλης.
Ίδρυση «Παρατηρητηρίου Αστικής κινητικότητας & προσβασιμότητας», με τη συνέργια όλων των συναρμόδιων φορέων της πόλης και όχι μόνο.

3. Για το Περιβάλλον, θα δώσουμε από την πρώτη μέρα τη μάχη για να καταπολεμηθεί ο εφησυχασμός και να τοποθετηθεί το περιβάλλον στη συνείδηση των πολιτών βαθύτερα. Το περιβάλλον θα αποτελέσει προτεραιότητα των πολιτικών μας επιλογών Ακόμα, θα είναι το «όχημα» για να βελτιώσουμε τους όρους της κινητικότητας στην πόλη, της διαχείρισης των απορριμμάτων και να αυξήσουμε τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και τους ελεύθερους χώ-ρους πρασίνου. Ο συνδυασμός της «υποδομής» με την «σύγχρονη Αρχιτεκτο-νική», με την «τέλεια μόνωση των κτιρίων» και την «ευρεία χρήση Ανανεώσι-μων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ)» μπορεί να αποδώσει και στο Περιβάλλον αλλά, και στο καθημερινό κόστος διαβίωσης των πολιτών.

Μερικά άμεσα μέτρα και με άμεση Περιβαλλοντική και οικονομική απόδοση; «Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική» ξανά, αφού πολλές ευρωπαϊκές πόλεις τα έχουν εφαρμόσει:

Οικολογικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,

Εφοδιασμός των νοικοκυριών με ενέργεια από ΑΠΕ,

Χρήση των σκουπιδιών σε Ανακύκλωση και για παραγωγή ενέργειας όχι πιλοτικά αλλά σε πλήρη εφαρμογή, ενώ, άμεσο μέτρο «αισθητικής αναβάθμι-σης», «καθαριότητας» και «προληπτικής υγιεινής» θα αποτελέσει η προώθηση του σύστηματος αποκομιδής και ανακύκλωσης των απορριμμάτων, με τα χαρτιά, οργανικά υπολείμματα και τα υπόλοιπα σκουπίδια να απορροφώνται από το υπό-γειο δίκτυο σωλήνων και να καταλήγουν στις μονάδες επεξεργασίας, καταργώ-ντας έτσι, τους αντιαισθητικούς και δύσοσμους-ανθυγιεινούς πολλές φορές κάδους και τα απορριμματοφόρα.

• Επαναχρησιμοποίηση του νερού καθώς, και αξιοποίηση τμήματος των όμβριων νερών, μέσα από υπόγειες δεξαμενές συλλογής τους

Διαχείριση των «άχρηστων υλικών» (από κατεδαφίσεις, εκσκαφές κλπ) και αξιοποίηση του «άχρηστου υλικού» μετά από «ειδική επεξεργασία κοκκομέ-τρησης και καθαρισμού» για διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου ή και στήριξης διάφορων κατασκευών.

Μηδενισμός παραγωγής θορύβου και ρύπων με αντικατάσταση του «μί-γματος κίνησης»

Οργανωμένο «Δίκτυο Πρασίνου» με εύκολη πρόσβαση για κάθε κάτοικο. Τετραγωνικό πρασίνου ανά κάτοικο με πραγματική απόδοση στο Περιβάλλον και στην καθημερινή χρήση του πολίτη

Δημοτική Περιβαλλοντική Εκπαιδευτική και Παιδευτική πολιτική.

Άμεση προκήρυξη «Αρχιτεκτονικών και Εικαστικών Διαγωνισμών» για την αναμόρφωση και αναγέννηση της όψης και της λειτουργίας της πόλης

Διαμόρφωση ενός «νέου Κανονισμού λειτουργίας των πεζοδρόμων» (από το 1989 είναι ο υπάρχον) ώστε, να βελτιωθεί σε αισθητικό- χρηστικό και λει-τουργικό επίπεδο η παρουσία των πεζοδρόμων της πόλης, με τελικό στόχο την αρμονική συνλειτουργία των διαφόρων χρήσεων (εμπορικών-ψυχαγωγικών ) προς όφελος του πολίτη.
Αυτό ειδικά, θα αναβαθμίσει και θα δώσει άλλη αναπτυξιακή δυναμική και οικονομική «ανάσα» στο καλύτερο εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής που είναι το «ιστορικό εμπορικό κέντρο της Λάρισας».

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΚωνσταΝτίνου Διαμάντου

Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου, και ειδικά για τον Δήμο Λαρισαίων πιστεύουμε ότι :

• Η Αυτοδιοίκηση καλείται να είναι «πρωταγωνιστής πρωτοβουλιών και θετικών εξελίξεων» για την τοπική κοινωνία. Δίνοντας σαφές μήνυμα ελπίδας και προοπτικής και κυρίως, διασφαλίζοντας την διάχυση των ωφελειών σε όλους τους πολίτες.
• Αποτελεί κοινά αποδεκτή θέση πλέον, η υπηρέτηση για συγκεκριμένες θητείες σε όποιο δημόσιο θεσμικό αξίωμα (σίγουρα όχι πλέον των 3). Τα 12 χρόνια στο Δήμο Λάρισας με τον νυν Δήμαρχο, χωρίς να διαγράφονται τα όποια θετικά, δημιούργησαν κούραση, κορεσμό, δυσαρέσκεια, προβληματισμό, καχυποψία. Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων απαιτεί μια φρέσκια ματιά. Οι παλαιές συνταγές μπαγιάτεψαν. Και δεν οδηγούν πουθενά.
• Υπάρχει αδήριτη ανάγκη διαμόρφωσης ενός Αυτοδιοικητικού οράματος για την Νέα Εποχή που ανοίγει, με άλλα χαρακτηριστικά, λόγω της Διοικητικής Αναδιάρθρωσης της χώρας αλλά, κυρίως, λόγω των κρίσιμων στιγμών που η χώρα διέρχεται και, οι πολίτες βιώνουν μία κοινωνική και οικονομική «ασφυξία». Πιστεύουμε ότι, η «διαχείριση» πρέπει να δώσει τη θέση της στο «όραμα», και το δικαίωμα στο όνειρο, να γίνει πράξη ευθύνης για τη Λάρισα.

Η πρότασή μας και η στήριξή μας για Δήμαρχο Λαρισαίων είναι ξεκάθαρη, και αναφέρεται στο πρόσωπο του ΚωνσταΝτίνου Διαμάντου και στη νέα Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία, που με δήλωσή του ανέλαβε και κατέθεσε στην τοπική κοινωνία.
Του επί 3 φορές εκλεγμένου Προέδρου του ΤΕΕ Κεντρ. & Δυτ. Θεσσαλίας, με υπερκομματική αποδοχή και στήριξη.
Ενός ανθρώπου που έχει τη γνώση και την εμπειρία, έχει την ευρύτερη πολιτική αποδοχή και διείσδυση να κερδίσει όχι απλά τον Δήμο Λαρισαίων, αλλά, κυρίως το στοίχημα με το μέλλον.
Εκφράζει ότι αναζητά η κοινωνία, σε μία περίοδο που αμφισβη-τούνται πολλά και πολλοί. Το καινούργιο, το καθαρό, το ελπιδοφόρο.

1 ΑΛΑΜΑΝΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΜ/ΧΟΣ ΕΑ/ ΠΡ. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝ. ΝΕΡΑΙΔΑΣ ΝΔ
2 ΑΡΤΑΠΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΘΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
3 ΒΕΡΕΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΠΛ. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ/ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ real estate-ΑΠΕ
4 ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
5 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
6 ΓΚΟΥΤΖΙΔΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
7 ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΠΛ. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
8 ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ ΦΩΤΗΣ Τ. ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜ. ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ/Τα. ΓΡΑΜΜ. ΣΥΛΛ. ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 6ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ/
Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΞΩΡΡΑΙΣΤΙΚΟΥ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ/ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ/ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΝΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ-ΛΕΙΒΑΔΑΚΙΟΥ-
ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΑΓ. ΘΩΜΑ/ ΜΕΛΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 9ου ΔΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ
9 ΚΑΣΣΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΠΛ. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ/ ΠΡ. ΜΕΛΟΣ Α/ΠΕΙΑΣ ΤΕΕ Κ-Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
10 ΚΑΤΣΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ/ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΜΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
11 ΚΟΝΤΟΝΑΣΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΝΝΕΔ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ/ ΜΕΛΟΣ ΠΕ ΝΔ
12 ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΣ/ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣΛ
13 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΓΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΡ. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΕΕ Κ-Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ/ ΔΙΠΛ. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
14 ΛΑΓΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΟΙΚΙΑΚΑ- ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ
15 ΜΑΝΤΕΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΙΠΛ. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ/ ΠΡ. ΜΕΛΟΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
16 ΜΕΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ/ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΣΛ
17 ΜΠΑΚΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΠΛ. ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ/ ΠΡ. ΜΕΛΟΣ Α/ΠΕΙΑΣ ΤΕΕ Κ-Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛ.Ε.Μ.
18 ΜΠΕΚΕΡΤΖΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΠΛ. ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ/ ΠΡ. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΕ Κ-Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
19 ΜΠΕΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΛΑΣ ΕΑ
20 ΝΑΝΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ/ ΠΡ. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΝΥΝ ΜΕΛΟΣ ΔΗΜ.ΤΟ. ΝΕΡΑΙΔΑΣ ΝΔ/ ΠΡ. ΓΡΑΜΜ. ΔΙΑΜΕΡ. ΝΕΡΑΙΔΑΣ
21 ΝΤΙΝΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΠΛ. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
22 ΝΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
23 ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΞΕΝΟΦΩΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΠΡΩΤ. ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ/ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟ ΣΥΝ. ΝΕΡΑΙΔΑΣ ΝΔ
24 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΠΛ. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ/ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
25 ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ/ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ
26 ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΝΙΚΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ
27 ΠΙΤΣΙΛΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ/ ΔΙΠΛ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
28 ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΜΠΟΡΟΣ/ ΜΕΛΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ/ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΑΚΜΕ
29 ΣΑΜΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΠΛ. ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ/ ΠΡ. ΜΕΛΟΣ ΔΕ ΤΕΕ Κ-Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
30 ΣΚΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗ-ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗ ΒΟΥΛΑ ΔΙΠΛ. ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ/ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
31 ΣΚΡΙΜΠΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ/ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕ ΝΕΡΑΙΔΑΣ ΝΔ ΛΑΡΙΣΑΣ/ ΥΠΟΨ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
32 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ/ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕ ΛΕΙΒΑΔΑΚΙΟΥ-ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΝΔ ΛΑΡΙΣΑΣ
33 ΧΑΤΖΗΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΠΛ. ΑΓΡ. ΤΟΠ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ/ ΠΡ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΠ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ/ 1ος ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α/ΠΕΙΑΣ ΤΕΕ Κ-Δ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ