Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ- ΤΕΜΠΗ- 30.05.2011

Η ημέρα της διάνοιξης της μεγαλύτερης σήραγγας στα Βαλκάνια, η σήραγγα των 6 χλμ στα «σπλάχνα» του Κισσάβου των Τεμπών, αποτελεί μία σημαντική στιγμή στην αναπτυξιακή ιστορία της χώρας και της περιοχής μας. Αποτελεί όμως, και κορυφαία στιγμή για το επιστημονικό τεχνικό δυναμικό της Ελλάδας. Η συμμετοχή του στο σχήμα της Κ/Ξ είναι διακριτή, σημαντική αλλά, πέρα από υπερηφάνεια δημιουργεί αντίστοιχες ευθύνες για την πολιτεία. Την  πολιτεία που οφείλει να επιβραβεύσει το Ελληνικό τεχνικό επιστημονικό δυναμικό με πολιτικές που πλέον, δεν θα το υποβαθμίζουν αλλά, θα δημιουργούν περισσότερες ευκαιρίες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Με πολιτικές, που γρήγορα και αποτελεσματικά θα αποσοβήσουν κάθε κίνδυνο να επιβραδύνουν ή, ακόμα χειρότερα, να «στοιχειώσουν»  αυτά τα μεγάλα έργα των «Δρόμων Ανάπτυξης», που πέρα από την παρούσα και μελλοντική αξία στην απασχόληση, θα αποδώσουν μεγάλη προστιθέμενη αξία στον πρωτογενή τομέα αλλά, και στο επιχειρείν. 
                Γρήγορα και αποτελεσματικά πρέπει,  Δημόσιο, Παραχωρησιούχος και Κεφαλαιοκρατικοί οργανισμοί, να βρουν κοινή λύση λύνοντας διαφορές, διορθώνοντας μελετητικές αστοχίες, αξιολογώντας τις ευκαιρίες, αφουγκρασμένοι την αγωνία και λύνοντας παράλληλα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και κυρίως, με «αξιοπιστία και συνέπεια» να διασφαλίσουν τόσο την ολοκλήρωση των έργων όσο και την απρόσκοπτη λειτουργία και συντήρησή τους.
                Το ΤΕΕ Κεντρ. & Δυτ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με την παρουσία του στην σημαντική στιγμή της ανατίναξης και διάνοιξης αισθάνθηκε υπερήφανο για τους Έλληνες μηχανικούς και για όλο το τεχνικό προσωπικό της τεχνικής πυραμίδας που συνέβαλε στην επιτυχή υλοποίηση του έργου μέχρι εδώ.  Θα συμβάλει δε, με κάθε τρόπο, στη δύσκολη αυτή στιγμή για τη χώρα, για να αποδείξουμε ότι, έχουμε αστείρευτες δυνάμεις για να υπερβούμε τη δυσκολία.
                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΤΕΕ Κεντρ. & Δυτ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
                                                ΚωνσταΝτίνος Διαμάντος